Eplekake i langpanne
Det er noe eget med høsten når epletrærne bugner av frukt. Å hente inn en kurv med modne epler fra hagen og bruke dem til baking gir en egen glede. Denne eplekaken lager jeg i stor langpanne – den blir saftig, søt og akkurat passe luftig. Fin å servere når du vil dele med mange, enten det er dugnad, bursdag eller bare en ekstra hyggelig kaffestund. Denne kaken holder seg saftig i flere dager, og den kan fint fryses. Jeg synes smaken nesten blir enda bedre dagen etter, når eplene har fått trekke enda mer inn i kaken.
Ingredienser
6 epler
4 dl sukker
300 g smør, smeltet og litt avkjølt
6 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts kanel
1,2 kg epler (syrlige)
3 ss sukker til å strø på eplene
1 -2 ts kanel til å strø på eplene
Slik gjør du
Sett ovnen på 180 grader. Smør en stor langpanne (ca. 30x40 cm) og legg bakepapir i bunnen.
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis.
Vend forsiktig inn hvetemel, bakepulver og kanel.
Hell i det smeltede smøret og rør forsiktig til du har en jevn røre.
Hell røren i langpannen og jevn den ut.
Skrell eplene, ta ut kjernehus og skjær dem i båter eller tynne skiver. Legg epleskivene tett i tett oppå røren.
Strø sukker og kanel over eplene – dette gir en søt og glinsende overflate når kaken stekes.
Stek midt i ovnen i 35–40 minutter, til kaken er gyllen og gjennomstekt.
Avkjøl på rist. Skjær i ruter og server lun med pisket krem eller vaniljeis – eller bare som den er.
Se mer her:
Disse vaflene med havremel er myke og saftige, med revet eple som gir en naturlig sødme og mild smak av kanel. Gode til frokost eller høstkos.