Eplekake i langpanne

Mat

Det er noe eget med høsten når epletrærne bugner av frukt. Å hente inn en kurv med modne epler fra hagen og bruke dem til baking gir en egen glede. Denne eplekaken lager jeg i stor langpanne – den blir saftig, søt og akkurat passe luftig. Fin å servere når du vil dele med mange, enten det er dugnad, bursdag eller bare en ekstra hyggelig kaffestund. Denne kaken holder seg saftig i flere dager, og den kan fint fryses. Jeg synes smaken nesten blir enda bedre dagen etter, når eplene har fått trekke enda mer inn i kaken.

Ingredienser

  • 6 epler

  • 4 dl sukker

  • 300 g smør, smeltet og litt avkjølt

  • 6 dl hvetemel

  • 2 ts bakepulver

  • 1 ts kanel

  • 1,2 kg epler (syrlige)

  • 3 ss sukker til å strø på eplene

  • 1 -2 ts kanel til å strø på eplene

Slik gjør du

Sett ovnen på 180 grader. Smør en stor langpanne (ca. 30x40 cm) og legg bakepapir i bunnen.

  1. Pisk egg og sukker til tykk eggedosis.

  2. Vend forsiktig inn hvetemel, bakepulver og kanel.

  3. Hell i det smeltede smøret og rør forsiktig til du har en jevn røre.

  4. Hell røren i langpannen og jevn den ut.

  5. Skrell eplene, ta ut kjernehus og skjær dem i båter eller tynne skiver. Legg epleskivene tett i tett oppå røren.

  6. Strø sukker og kanel over eplene – dette gir en søt og glinsende overflate når kaken stekes.

  7. Stek midt i ovnen i 35–40 minutter, til kaken er gyllen og gjennomstekt.

  8. Avkjøl på rist. Skjær i ruter og server lun med pisket krem eller vaniljeis – eller bare som den er.

Se mer her:

Forrige
Forrige

Mindfulness i hagen – en enkel vei til ro, balanse og nærvær

Neste
Neste

Naturlig olje for tørr og sensitiv hodebunn med kamille og ringblomst