Ovnsbakt flaskegresskar med krydrede kikerter og grønnkålchips
I år dyrket vi flaskegresskar for aller første gang i kjøkkenhagen. De ble små og søte i formen – akkurat passe store til å deles og bakes hele. Smaken er mild og nøtteaktig, og når de får stå lenge i ovnen, blir de karamelliserte og myke med en deilig sødme. Denne retten kombinerer alt jeg liker med høsten – ovnsbakt gresskar, sprø kikerter med pumpkin spice krydderblanding og frisk yoghurt med dill.
Et varmt og krydret måltid som smaker av høst. Kanskje du også har et lite gresskar i hagen eller på kjøkkenbenken? Prøv å bake det langsomt i ovnen – og kjenn hvor søtt og mykt det blir sammen med sprø kikerter og frisk dill.
Ingredienser, 2 porsjoner
Til gresskaret:
1 lite flaskegresskar
1–2 ss olivenolje
Et lite dryss havsalt
Til kikerter:
1 boks kikerter (ca. 230 g ferdig avrent)
1 ss olivenolje
2 ss gresskarkjerner
En klype havsalt
Til grønnkålchips:
4–5 blader grønnkål
1 ss olivenolje
Et lite dryss havsalt
Til yoghurt- og dillsausen:
1,5 dl gresk yoghurt eller kokosyoghurt (for melkefri alternativ)
1 kløft finhakket hvitløk
1 ss sitronsaft
1 ss finhakket frisk dill (eller 1 ts tørket dill)
Litt honning eller lønnesirup (valgfritt)
En klype salt
Slik gjør du
Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
Del flaskegresskaret i to, fjern kjernene og skjær i båter eller grove skiver. Vend i olivenolje og et dryss havsalt. Legg på et stekebrett med bakepapir.
Bak gresskaret i 45 minutter, til det er mykt og gyllent med karamelliserte kanter.
Etter 25 minutter, legg de krydrede kikertene på samme brett. Bland kikerter med olivenolje, gresskarkjerner, pumpkin spice og salt før du setter dem inn.
Etter 35 minutter, legg grønnkålen på toppen – riv bladene i mindre biter, vend i olivenolje og dryss over litt salt. Stek de siste 10 minuttene til grønnkålen blir sprø.
Rør sammen yoghurt- og dillsausen mens alt steker. Smak til med sitron, dill, salt og eventuelt litt honning.
Server de karamelliserte gresskarene med sprø kikerter, grønnkålchips og en raus skje av yoghurtsausen på toppen.
Server retten mens den er nylaget, med grønnkålchipsene sprø og yoghurten ved siden av. Det er noe eget med varm gresskar på en kjølig dag – kanskje du også får lyst til å lage den igjen neste høst?
Slik lager du ovnsbakt Hokkaidogresskar med kikerter, bacon, grønnkålchips og avokado. En enkel og smakfull høstrett der søtt gresskar møter sprø grønnkål og salt bacon – supergod på kjølige dager.