Pesto med basilikum og cashewnøtter

Mat
PESTO MED BASILIKUM OG CASHEWNØTTER

Jeg tok inn de siste basilikumene fra drivhusene i dag. De har vokst frodig og grønt hele sommeren, men nå er det tydelig at sesongen er på hell. Lukten av basilikum fylte hele kjøkkenet da jeg begynte å plukke bladene – en duft av varme dager, sol og sommerminner.

Når basilikumsesongen er over, lager jeg alltid pesto. Det er den beste måten å ta vare på smaken av sommeren på – grønn, lett og aromatisk. Denne gangen hadde jeg ikke pinjekjerner, så jeg brukte cashewnøtter i stedet, og det fungerte helt nydelig. Pestoen ble mild, rund og kremet i smaken.

Ingredienser

  • 1 potte fersk basilikum

  • 1 fedd hvitløk

  • 0,5 dl olivenolje

  • 30–50 gr parmesan eller annen hard ost

  • 30–50 gr cashewnøtter, pinjekjerner, solsikkekjerner, mandler eller valnøtter

  • Litt sitronsaft

  • 0,5 ts salt

  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

Ha basilikum, hvitløk, ost og nøtter i en blender eller morter. Tilsett olivenolje litt etter litt mens du blander, og smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.

Tips

Jeg heller pestoen over i et rent glass og legger et tynt lag olivenolje på toppen før jeg setter på lokket. Det hindrer luft i å komme til og gjør at pestoen holder seg frisk og grønn lenger. Hjemmelaget pesto oppbevares best i kjøleskap og holder seg fint i 5–7 dager.

Den passer godt til pasta, på brød, som saus til grønnsaker eller som et lite smakstilskudd i supper og salater.

 

Se mer her:

Forrige
Forrige

Pumpkin spice krydderblanding

Neste
Neste

Høsten inviterer oss til å senke tempo og finne balanse