Pumpkin spice krydderblanding

Mat
pumpkin spice krydderblanding

Når dagene blir kjøligere, liker jeg å lage små ting som gir varme og stemning på kjøkkenet. Pumpkin spice er en krydderblanding av kanel, ingefær, muskat og nellik – krydder som mange forbinder med Pumpkin spice latte. Men blandingen kan brukes i mye mer enn kaffe. Den gir en lun og fyldig smak til høstbakst, grøt, varme drikker og ovnsbakte grønnsaker, og sprer en deilig duft hver gang du åpner glasset.

Jeg synes det er fint å lage et lite glass om høsten – det er enkelt, og du får et krydder som passer til både søte og salte retter.

Varm krydderblanding med kanel, ingefær, muskat og nellik som gir høststemning på kjøkkenet.

Ingredienser

  • 6 ss malt kanel

  • 4 ts malt ingefær

  • 4 ts malt muskat

  • 1 ts malt nellik

  • 1 ts malt allehånde (kan sløyfes)

Slik gjør du

Ha krydderne i en liten bolle og bland dem godt sammen. Hell blandingen over i et rent glass med lokk. Du kjenner straks den varme duften som sprer seg – høst på kjøkkenet.

Oppbevaring og holdbarhet

Oppbevar krydderblandingen i et tett glass, gjerne mørkt eller stående i et kjøkkenskap. Den holder seg godt i opptil seks måneder, men mister litt styrke etter hvert.

 

Se mer her:

Forrige
Forrige

Ovnsbakt flaskegresskar med krydrede kikerter og grønnkålchips

Neste
Neste

Pesto med basilikum og cashewnøtter