Vafler med havremel og eple

Mat
Vafler med havremel og eple oppskrift

Epler hører høsten til, og jeg liker å bruke dem i alt fra kaker til vafler. Disse eplevaflene er myke og saftige, og smaker nydelig av eple og kanel. De passer like godt til frokost som til kaffekos på ettermiddagen. Jeg liker å servere dem varme med eplesyltetøy, eplemos eller tynne epleskiver, yoghurt og et lite dryss kanel. Det lukter så godt på kjøkkenet når vaflene stekes – søtt og krydret på samme tid.

Ingredienser

Oppskriften gir ca. 4 vaffelplater.

  • 2 egg

  • 3 dl havremelk

  • 2 ss smeltet smør eller kokosolje

  • 2 dl havremel

  • 1 ts bakepulver

  • 1 ts kanel

  • 0,5 ts kardemomme

  • 1 ss sukker, honning eller lønnesirup

  • 1 revet eple (stort eple)

Slik gjør du

1. Pisk sammen egg, havremelk og smeltet smør (eller kokosolje) i en bolle.

2. Tilsett havremel, bakepulver og kanel, og rør til en jevn røre. Vend inn honning og revet eple til slutt.

3. La røren svelle i 10 minutter før du steker vaflene.

4. Stek i varmt vaffeljern til de er gylne og sprø i kantene. Server varme med eplesyltetøy, epleskiver, yoghurt eller litt lønnesirup.

Disse vaflene smaker av høst og hygge – gode å nyte ute på trappen med et teppe rundt deg, eller inne i varmen.

 

Se mer her:

Forrige
Forrige

Slik tar du vare på korianderfrø til neste års såing

Neste
Neste

Gresskarmuffins med sitron ostekrem