Vafler med havremel og eple
Epler hører høsten til, og jeg liker å bruke dem i alt fra kaker til vafler. Disse eplevaflene er myke og saftige, og smaker nydelig av eple og kanel. De passer like godt til frokost som til kaffekos på ettermiddagen. Jeg liker å servere dem varme med eplesyltetøy, eplemos eller tynne epleskiver, yoghurt og et lite dryss kanel. Det lukter så godt på kjøkkenet når vaflene stekes – søtt og krydret på samme tid.
Ingredienser
Oppskriften gir ca. 4 vaffelplater.
2 egg
3 dl havremelk
2 ss smeltet smør eller kokosolje
2 dl havremel
1 ts bakepulver
1 ts kanel
0,5 ts kardemomme
1 ss sukker, honning eller lønnesirup
1 revet eple (stort eple)
Slik gjør du
1. Pisk sammen egg, havremelk og smeltet smør (eller kokosolje) i en bolle.
2. Tilsett havremel, bakepulver og kanel, og rør til en jevn røre. Vend inn honning og revet eple til slutt.
3. La røren svelle i 10 minutter før du steker vaflene.
4. Stek i varmt vaffeljern til de er gylne og sprø i kantene. Server varme med eplesyltetøy, epleskiver, yoghurt eller litt lønnesirup.
Disse vaflene smaker av høst og hygge – gode å nyte ute på trappen med et teppe rundt deg, eller inne i varmen.
Se mer her:
Disse vaflene med havremel er myke og saftige, med revet eple som gir en naturlig sødme og mild smak av kanel. Gode til frokost eller høstkos.