Grønn vårsmoothie med avokado, kombucha og limesaft

Første gangen jeg smakte denne smoothien, var det tidlig vår. Solen var akkurat begynt å varme litt igjen, og jeg sto i drivhuset med jord på fingrene og lengtet etter noe friskt. Jeg hadde en moden avokado liggende, litt mynte i en potte og en flaske hjemmelaget kombucha i kjøleskapet. Det ble en grønn smoothie som smakte overraskende friskt og godt – med en silkemyk konsistens og et lite sting av lime. Nå lager jeg den ofte når jeg vil ha noe lett, grønt og balanserende. Denne smoothien smaker vår – frisk, grønn og med et lite syrlig kick som vekker sansene.

En grønn og frisk smoothie som gir deg følelsen av vår – spirende energi, myk avokado og et lite syrlig sting fra lime. En liten pause med grønt påfyll og grønn glede i glasset.

For én person

  • 1/2 moden avokado

  • 1/4 agurk, skrelt

  • 1/2 stang selleri, delt i biter

  • 0,5 dl fryst spinat (eller bruk fersk om du har det)

  • 0,25 dl kombucha – jeg bruker en mild med ingefær eller sitron (valgfritt)

  • En liten håndfull fersk mynte

  • En klype havsalt

  • 1 ts honning eller annen søtning, hvis du ønsker

  • 1–2 ts fersk limesaft (smak deg frem)

  • 0,25 - 0,5 dl vann, etter ønsket konsistens

  • Isbiter (valgfritt – jeg bruker det når jeg vil ha den ekstra kald og oppkvikkende)

Slik gjør du:

  1. Forbered grønnsakene: Del agurken og sellerien i biter. Del avokadoen i to, fjern steinen og grav ut det grønne myke

  2. Ha alt i blenderen: avokado, agurk, selleri, spinat, mynte, limesaft, litt honning og en klype havsalt.

  3. Tilsett væske: Hell over kombucha og vann. Start med 0,25 dl vann og juster etter hvor tykk du vil ha smoothien.

  4. Kjør det sammen til en jevn og kremet smoothie. Blend til du får en glatt og kremet konsistens. Tilsett gjerne noen isbiter for en forfriskende effekt. Juster med mer vann hvis du vil ha den tynnere.

  5. Smak – kanskje du vil ha mer lime? Litt mer sødme? En klype salt til? Juster etter hva du kjenner for i øyeblikket.

Hell i et glass og nyt med det samme. Friskt, grønt, syrlig og silkemykt.

Grønn glede – rett fra blenderen og ut i våren.

Solveig Søderholm

Sanselig Hage

Forrige
Forrige

Fra jord til bord: vårens jordskokker

Neste
Neste

Male egg til påske – slik lager du vakre påskeegg med naturens farger