Saftige eplemuffins uten hvete og melk
I hagen vår modnes glasseplene utover sensommeren. De lysegrønne eplene er syrlige og sprø, og jeg plukker dem gjerne i kurver for å bruke i bakst. Når jeg plukker eplene, kjenner jeg den skarpe duften av syrlighet i hendene. Jeg liker å kutte dem i små terninger og vende dem inn i røren, så hvert muffins får små, saftige biter med syrlig smak. Disse eplemuffinsene er saftige, luftige og fulle av smak – helt uten hvete og melk. De passer derfor godt for deg som trenger et mer allergivennlig alternativ, men ønsker likevel klassiske, gode muffins med syrlig smak av epler.
Saftige muffins med syrlige epler. Myke, luftige og fulle av frisk smak.
Muffinsene blir ekstra gode med syrlige epler – glassepler passer fint, men du kan også bruke andre epler du har. Muffinsene pynter jeg gjerne med hakkede hasselnøtter for litt crunch, men de kan lages helt nøttefrie om man ønsker det. Oppskriften er uten hvete og melk, men resultatet blir likevel mykt, saftig og full av smak.
Oppskrift
Tørre ingredienser:
1 ½ dl havremel
1 ¼ dl rismel
1 ts bakepulver
½ ts salt
1 ts kanel
½ ts kardemomme (valgfritt)
1 ts vaniljesukker
1 ½ dl sukker (gjerne brunt eller farin)
Våte ingredienser:
2 egg
1 ½ dl kokosmelk
1 dl smeltet kokosolje
Epler:
2–3 (syrlige) epler, skrelt og delt i små terninger
1 ss sitronsaft
1 ss sukker + ½ ts kanel (til eplene)
Pynt:
2–3 ss hakkede hasselnøtter (drysses på toppen før steking, valgfritt)
Slik gjør du:
Forbered eplene
Skrell og kutt eplene i små terninger. Vend dem i sitronsaft, 1 ss sukker og litt kanel. Sett til side.Forvarm ovnen
Sett ovnen på 180 °C (over- og undervarme). Gjør klar et muffinsbrett med 10 store muffinsformer.Bland de tørre ingrediensene
I en stor bolle: visp sammen havremel, rismel, bakepulver, salt, kanel, kardemomme og sukker.Bland de våte ingrediensene
I en annen bolle: visp sammen egg, kokosmelk og smeltet kokosolje.Rør sammen røren
Hell de våte ingrediensene i de tørre og rør lett sammen. Ikke rør for mye.Tilsett eplene
Vend inn eplebitene forsiktig i røren.Fordel i former
Ha røren i muffinsformene – fyll dem nesten helt opp.Stek
Stek midt i ovnen i ca. 22–26 minutter til de er gylne. Sjekk om muffinsene er ferdige med en kakepinne.Avkjøl
La muffinsene stå i formen i 5 minutter før du setter dem på rist.
Tips
Muffinsene blir ekstra gode med syrlige epler, men du kan bruke de eplene du har.
Dryss hakkede hasselnøtter på toppen før steking for litt ekstra crunch.
Holder seg saftige i 2–3 dager i tett boks, og kan fryses.
Disse eplemuffinsene er enkle å lage, saftige og fulle av frisk smak. Jeg synes det er ekstra fint å bruke epler fra hagen når de er i sesong – små stunder av hageglede som blir til noe godt på kjøkkenet.